kind cape

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen met een hulpvraag. Als kindercoach kijk ik mee vanuit de actuele situatie van het kind. Daarbij werk ik oplossings- en toekomstgericht.

Ik stel geen diagnoses zoals voor gedrags- of ontwikkelingsstoornissen en ik word niet ingezet bij psychische problemen, zoals bijvoorbeeld een depressie.

Kinderen coachen of begeleiden is iets anders dan het bieden van kant en klare oplossingen. Ik ga ervan uit dat kinderen (onbewust) weten waar het antwoord op een ‘probleem’ te vinden is, namelijk in henzelf!

Ik probeer hen te helpen om deze antwoorden te vinden en om hier bewust van te worden zodat ze de antwoorden ook in de praktijk van alledag in kunnen zetten.

Door met verschillende vormen van spel bezig te zijn, te praten, te luisteren, te kijken en te ervaren, ontdekt uw kind welke kwaliteiten en vaardigheden het heeft en welke vaardigheden hij zij kan leren om zo beter om te gaan met zijn/haar ‘probleem.’

Doorgaans zijn 5 sessies voldoende om voor de meeste problemen een goede oplossing te vinden. Hierna gaan kinderen, vaak ondersteund door hun ouders, zelfstandig verder met het toepassen van de nieuwe vaardigheden.

Mocht tijdens het volgen van het coaching traject blijken dat uw kind andere gespecialiseerde hulp nodig heeft, dan zal ik u het advies geven om elders hulp te zoeken. Ook kan ik u, waar mogelijk, ondersteunen met het vinden van passende zorg.

In het kort:

– Kinderen leren eigen kwaliteiten te (her)ontdekken zodat ze hun zelfvertrouwen kunnen (her)vinden.

– Kinderen leren hun eigen denken en handelen zelf positief te beïnvloeden.

 

Copyright © 2024 Angela Bruil