Hart op de tong

Hart op de tong

“Hart op de tong” is een therapeutisch spel, ontwikkeld voor kinderen vanaf 8 jaar, die te maken hebben (gehad) met een echtscheiding.

Praten over de scheiding kan voor kinderen moeilijk zijn, maar voor de verwerking van deze gebeurtenis is praten over de situatie en hoe zij dit ervaren, erg belangrijk. Door dit spel leren kinderen gemakkelijker praten over hun gevoel en vinden ze herkenning bij elkaar.

Begeleiding door middel van het spel helpt kinderen om de echtscheiding te begrijpen, om te kunnen omgaan met een verlies, om hun emoties te herkennen en te uiten, om zich te onttrekken aan de problemen van de ouders, om mogelijke schuldgevoelens te accepteren en te verwerken en het permanente karakter van de scheiding te accepteren.

Door middel van de vragen en opdrachten leert uw kind op een laagdrempelige
manier over de scheiding te praten. Zo zal uw kind de scheiding beter een plek
kunnen geven. Als uw kind de scheiding verwerkt heeft, is dit beter voor de
verdere ontwikkeling van uw kind.

Hart op de Tong maakt het mogelijk om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met kinderen en jongeren in (echt)scheidingssituaties. Het onderwerp wordt minder beladen door de spelvorm. Door lotgenotencontact ontstaat er (h)erkenning, zo veranderen lotgenoten in bondgenoten.

De lotgenotengroep komt 6 keer een uur bij elkaar. Locatie en kosten zijn in overleg.
Neem voor meer informatie en startdata vrijblijvend contact met mij op.

Het spel kan ook ingezet worden bij individuele coaching en in gezinsbegeleiding.

Copyright © 2023 Angela Bruil